torsdag 27. juni 2013

Bella og Lillies i lange baner

Har jo skreve før om min forelskelse for "babystrikk på pinde 3" av Lene Holme Samsøe. Litt usikker på kor mange av dei eg har strikka no, -Bella og Lillies er i allefall to svært kjente navn her i gården etterkvart.
Nett vart eg ferdig med to nye topper, har funne et lite knippe av dei utgavene eg har laga:

 Denne har eg skreve om før, laga til dattra til søskenbarnet mitt som vart storesøster. Strikka i Drops babymerino på pinne 3 (bombe). Går jo i utgangspunktet berre til str to år, men denne er med berre etpar masker ekstra i vidden og litt ekstra på lengden godt passelig til en snart fireåring

Denne strikka eg til snuppelura mi, -elsker gult om sommeren. Men ho ville i TILLEGG ha en rosa som ho over hadde fått, så må vel til pers igjen e eg redd... Hifa Luxor mercericert bomull på pinne 3, har strikka den litt vidare med etpar ekstra masker, og litt lengre (ho er en lang 3,5 åring)


Denne strikka eg til ei venninne som fikk ei datter i fjor (....bedre seint enn aldri eller...?), sånn ca str 1-2'isj *fing i munn og opp i lufta*, -ho bur på det blide sørland så får ikkje sett lengden på prinsessa, men satser på den passer. Drops baby merino pinne 3 str 1-2 i oppskirfta.


Holder også på med en Bella, -skal bli nattkjole til snuppelura i viking melk, -det aller aller aller aller aller aller aller mjukaste og glatteste garnet eg veit om. Vurderer _sterkt_ å kjøpe nåken kilo og finne ei med strikkemaskin som kan strikke dynetrekk til meg i det. Sååååååå deilig...! Men når eg ikkje gidde å strikke så stort som til meg får i allefall minsta få glede av å svøpe seg i herligheten


Strikker overdelen som "kjole" i oppskrifta, legger inn ekstra fald framme til knappestolpe (mest som pynt..) og avslutter nede etter glattstrikken med ei bord i mønster fra teppet i samme bok. Har berre fire nøster i denne fargekoden, så strikker så lenge eg har tråd og ser kor langt eg kjeme :o)


Nok en Bella strikka i Drops baby merino på pinne 3, strikka i str 2 år men er meir enn passelig til snuppelura mi. Litt ekstra på lengden berre. Har vore veldig mykje brukt!!


Men snakker om Lillies topp (vesten) -i mitt bloggsøk rundtom fant eg ei som hadde strikka vesten vist på bildet under, den er fra Sandnesgarn sitt hefte 0808 (som eg har fra før), det er også Lene Holme Samsøe som har laga dette heftet, og der er omtrent samme vesten, berre i (det eg kaller i allefall..) falsk flette! Samma opplegget, blir like fin, er i større størrelse og slipper å flette! Så fra no av blir det denne i stede :o)

Modell 14&15
Bilde lånt fra Sandnesgarn.no
Men med forkjærlighet for å strikke alle desse i Drops baby merino, passa det jo veldig fint at drops hadde salg i mai.......ikkje for kontoen vel å merke, men gleden av å kunne bade i nøster veger opp for det. For med en sånn forsendelse trur eg eg kan nettopp det....! MASSE deilig garn i merino ekstra fine og baby merino hovedsaklig, -døgnet skulle berre hatt fleire timer! 
1 kommentar:

  1. Så utrolig flotte topper! Jeg har nettopp kjøpt heftet og er litt forelsket - vil jo strikke alt! Foreløpig har det bare blitt en Bella og en Lillies, men så er det under en uke siden jeg kjøpte heftet også :P

    SvarSlett