fredag 26. april 2013

Latviesa Cimdi...!!

...Endelig..!

Etter å ha komt over denne skatten av ei bok hos Sølvtråden, der ho selfølgelig hadde kjøpt den i Riga (aargh!), vart det nesten en besettelse å få tak i en.....Men ka e det man har likesinna til hos Ravelry? Etter å ha oppretta en diskujonstråd kom eg over ei dame som bur der nede, og va meir enn villig til å kjøpe den og sende den oppover. Og rett over påske kom den....O'STORE lykke..! Fantastiske mønstre og spreke farger, -denne boka burde vært gitt på blå resept (i allefall til strikkegale ;o) 3-400 sider opp og ned med mønster og bilde av ferdig strikka vott. Maruta Grasmane er forresten også på ravelry :o)


Men i jakta etter boka måtte eg innom Amazon for å sjå om der fantes eksemplar, -det gjorde det ikkje men fant desse andre..! Må jo berre sei eg formelig KLØR i fingrane etter å prøve ut etpar, men med så mykje reising så det er for tida må eg nok vente til rævva kan bli godt planta i en fast stol, lenge.
Passa forresten veldig bra då Latviesa Cimdi i stor grad er på Latvisk, -også når det kjeme til mønsterforklaringer....men i Latvian Mittens står dei på engelsk, så då e det berre å samkjøre :o)
Og som alltid, MÅ en jo ha tråd til prosjekt så alt liksom er klart....(sjøl om en forsåvidt har endel totråds ullgarn liggande) Og når en dansk kollega av meg skulle oppover på samme kurset som meg, og bedyra at han hadde masse plass i kofferten var det berre å hamstre farger på Garnudsalg, få dei sendt til Kalundborg og deretter ta med seg en rimelig stor og tom koffert til Trondheim. Til 35kr pr 100g fant eg ut eg rett og slett tar en av kvar eg har lyst på, så eg får sett fargane i real-life. Og va jammen ikkje mange kronene eg betalte for nesten 4kg totråds ullgarn..! Så kunne nesten bade i deilig deilig ullgarn :o)

Har jo lest litt om dette garnet, men måtte jo strikke en prøve for å teste det ut sjøl. Hadde berre med meg pinne 3, men fekk no en lapp der en får en føling med garnet. Seiest at det er litt som Holst sitt, som blir mjukere etter vask når spindeloljen er borte. Gjenstår og sjå :o)Og etter å ha ramla innom Woolmeise sine sider og dei faktisk hadde garn inne (!), rykker jo desse opp som garnkandidat til votter og, -det er 100% ull så trur ikkje eg skal kaste det vekk på sokker som det kjeme til å gå hull i ganske fort, og det er uansett for lite garn til større prosjekt.

No er det helg og nattskift her ute i Nordsjøen, -en nydelig kveld med passe arbeidstemperatur, og snart Thomas og Harald duell :o)
God helg til alle strikke-likesinna! :o)3 kommentarer:

 1. Kjekt at jeg kunne være til inspirasjon med tanke på bokkjøp :) Boken er bare helt herlig -er jo såååå mange nydelige votter å finne der!

  Må innrømme at jeg blir litt fristet.... Både til å handle på Amazon og Garnudsalg ;)
  Høres veldig greit ut å kunne "støtte seg" på en engelsk tekst.
  Lekkert garn du har handlet -vottene krever jo tynt garn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, eg må jo igjen for takke for tipset, -kan jo ikkje la en sånn bokskatt bli holdt utafor boksamlinga, såååå masse flotte mønster! har du prøvd nåken forresten? Blir nok ikkje før til vinteren setter inn her eg får anl til å prøve dei ut dessverre, slik som kalenderen ser ut her fram til høsten...Men den som gleder seg til nåke godt...! ;o)

   Slett
  2. Jeg har ikke fått prøvd ut votter fra boken ennå.
   Men jeg liker å strikke på tynne pinner :)
   Har i det siste strikket hansker i skotsk tradisjonsmønster og votter i Selbumønster -begge parene strikket på pinner 2mm. Du finner bilder i bloggen min
   ( http://solvtraaden.blogspot.no/ ) om du vil se....

   Slett