tirsdag 19. november 2013

Bløde blader og slippe trådfesting, hurra!

Vi vart invitert i bursdag til prinsessa til søskenbarnet mitt, og regna jo med å tutle meg innom en leikebutikk for nåke "husfyll". Men etter et besøk innom Strikke Hikke der ho hadde strikka Lene Holme Samsøe (....bombe....) sin "bløde blader" som hastestrikk og påstod det gikk heeeilt fint, fant eg nåke cerise nepal og heiv meg rundt. Hadde fire nøster så det skulle jo være meir enn nok.

Prinsessa er rosa. Rett og slett. Er det ikkje rosa, blir det heller ikkje gått med i følge mora, så då vart det type knall :o) Strikke Hikke hadde i allefall rett i en ting, -på pinne 4 gikk det unna, og vart tett og fin då nepal er anbefalt på pinne 5. Var jo en fryd å sjå det vokse....... Men i samma takta minska det på tråden og då siste nøstet vart oppbrukt var det fortsatt 5, og i min verden helst 7-8cm igjen til full 6års str... Og då Nepal ikkje å oppdrive i denna bygda vart mange negler tygde..... Tok et dypdykk i lageret, og fant ut at en grå/lilla rett og slett måtte til pers...
Og i stede for rillestrikk som i mønsteret vart det laga bølgekant så den gjorde litt meir utav seg.
Sjølve toppen tok berre to dager å knote i hop med nåken timer kvar dag, men bryet med kanten nede gjorde at den først vart ferdig i seine nattetimer kvelden før :o)
Men med en av knappane som ramla i posrkassen fra Etsy her en gang vart det ikkje så verst lell, og så sant mora ikkje leser bloggen satser eg på ho trur det skal være sånn ;o)

Men! Etter dette innlegget hos strikkepiken, en med en video...

 
såg eg lyset, og dette måtte prøvast! Nepal er jo ull og alpakka, så dette skulle kunne toves fint (kan kun gjøres på trådkvaliteter som kan toves, ikke superwash f.eks)
 
 
 

Dette var et tre-trådsgarn, så klippe av en tråd fra ene enden....
.....og klippe av to tråder fra andre enden.....

(og i motsetning til strikkepiken e eg ikkje så fin på det, og vasker i tillegg alt eg strikker før eg gir det vekk, så her vart det munnbruk...!)

......tove på låret......Og voila..! Det verste er at det virka som en skikkelig spleising, prøvde å fra de fra kverandre uten "hell"
.....Og heilt usynlig i tillegg, -can you see it..?

Så hurra for gode tips, -kommer heretter til å prioritere tråd som kan toves, -var faktisk bare to tråder å feste når denne var ferdig :o)))

2 kommentarer:

  1. Kjempe :) Ja dette var et lett strikk og raskt strikk og ikke minst fint :)

    SvarSlett
  2. Det var det, og takk for tipset! :o)

    SvarSlett