torsdag 25. april 2013

Garnshopping i Dublin (kamuflert som jentetur)


Jentene har vore på en etterlengta tur, -ikkje mindre enn to år brukte vi på å "omrøme" oss før vi endelig kom oss avgårde...Og for en by! Koselig, intim, rein og "trygg", -og et fantastisk pøbbliv :o)


Fann oss en trivelig pøbb som serverte kaffe fra desse uventa koselige bestemorskoppane

Og så var det på garnjakt....hadde funne denne garnbutikken på nett, og inne i en overbygd bygård låg den inneklemt blandt designerklebutikker....Sleit litt  med å finne den, men der va den..! (og passa veeeldig bra at det låg en kafe i midten der en kunne få seg både en god lønsj og en Guinness ;o)

Liten, men trivelig og innholdsrik, og to av venninnene mine som måtte finne seg i å vente mens garnidiota for som en tullig rundtom satte seg like gjerne til å sy etpar skader som hadde oppstått ;o)

Seinare var vi innom St.Patricks church, der ALLE stolane hadde håndbroderte puter...slikt liker ei håndarbeidsdame vettu :) Og det var MANGE, -her er berre tre av alllllle radene. Og sjekk det golvet, -kunne brukt det som modell for et heklateppe ;o)


Nok en pøbb vi måtte innom, -Dublin har ei lang sjøfartshistorie og inne her var det skikkelig slitt og med mange ting fra gammalt av. Facinerande :o)


Et besøk på Guinness e obligatorisk, og dess lenger ut i turen vår vi kom dess bedre vart dette ølet. Endte med at 5 av 6 jenter vart storkonsumenter, og har heldigvis funne det på butikken heime. Mmmm!

Og så over til "fangsten".....Sååå mykje lekkert garn!! vart endel Malabrigo som eg endå ikkje har prøvd, og dei hadde akkuratt fått inn Scrumptious-garnet, så det og måtte prøvast! Ufattelig deilig og mjukt i ull/silke, men lurer litt på om det kjeme til å loe, evt få ei "skitten"overflate....det e litt langt nede på lista endå, men gleder meg..!


tenkte eg skulle sjå om dei hadde nåke lokalt garn, men fant berre desse fem i Shetlandsull fra Jamieson and Smith, og dei minner om rauma finull. Blir nok etpar Fiddlehead mittens av dei...
Og Endelig!! Strikkebolle!! har jo funne endel på nett, men med ei sinnsjuk frakt har det vore uaktuelt. Men her hadde dei, O'lykke...! Så no e det slutt på at nøsta triller bortover og samler med seg alle hybelkaninane som ligger der....Hadde berre inne denne no, men skal bortigjen i september, og håper dei har fleire då. trenger jo i allefall ei til, til når en strikker fleiretråds.......sant.....? ;o)


Fant og desse to som berre ropte på meg, har ikkje høyrt om dei før men minner om Malabrigo. Såååååå lekre...og mjuke! Hadde berre døgnet hatt fleire timer, sukk... :o)


På vei i bil til Bergen kjører eg alltid forbi Hillesvåg Ullvarefabrikk, og tenker at der...der skal eg stoppe en gang eg har tid..! Så no når eg og svigerinna mi kjørte litt tidlig (for å rekke ikea og vel å merke...) stoppa vi innom der, men må innrømme eg sliter litt med Hifa sine ullgarn...har ikkje prøvd dei, men har en følelse av at det blir "stikkete". Så det vart med endel bomullsgarn, i tillegg til desse hespene som eg tenkte eg skal strikke cable jacket til minsta, -den jakka med liggane flette oppe. Fargen e støvrosa melert med lysegrå, så tenker den blir fin til det :)


Neste måned er det Kjøben, og har allerede plukka meg ut etpar garn"stopp" ;o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar