torsdag 21. mars 2013

Vennskapsbånd

For maaaaange år sidan, -trur eg var rundt 11, kom venninna til mamma heim med armband til meg fra Mexico. Dei var knytta i fargerike kombinasjoner, og sidan eg ikkje går av veien for en utfordring satte eg meg fore å kunne lære meg å lage slike. Husker eg lagde dei på barneskulen, så knakk nok koden før utgangen av det 12. året....Etter å ha laga endel sånn sporadisk gjennom ungdomsskulen, vart det ikkje lenger populært og eg har ikkje tatt i det sia.
Eg kalla dei forresten i alle år for "Mexico-armband", men har jo fått høyre seinare at det heiter vennskapsbånd :)

Men! Etter en snikerunde i litt interiørbutikker som selger (skikkelig dyre...) merkekle i Trondheim no sist, fant eg dei igjen..! Men no ferdiglaga, og til den nette sum av kr 500, ++. Men då var det med metall-lås (skulle berre mangle)....Så inn på nærmaste broderigarn-butikk og hamstre, og sette seg ned å børste støv av kunnskapen :o)


Vart valgt litt andre farger no enn for 20 år sidan såg eg....Det here i duse rosa- og gråfarger, med gull.


Vart ikkje så jevne og fine som dei eg fann att på bunnen av sy-kista, men kjeme seg vel..!
Trur i allefall eg kjeme til å bruke dei blå mykje


Er veldig glad i ferskenfargen (og mandarin/orange), så då vart det ett eg kan spe på det blå med


Fikk et innfall å lage ett med grønnfargen Emerald som kjeme no, men rota litt i begynnelsen så vart ikkje slik som tenkt....spørs om eg må lage et "grønt" så det ikkje blir så rotete i fargekombinasjonane


Men etterkvart som eg arbeidde dei fram, tenkte eg jo på at eg kan jo prøve med endel av det andre garnet som eg har liggandes i alskens farger og kvaliteter....! Hadde jo ikkje et stort garnlager då eg va i den alderen, så no når eg kjeme heim (er på jobb i havet for tida...) skal eg virkelig ta et dypdykk og sjå om eg finner nåke so egner seg.


Ellers må eg sei eg er bittelitt misunnelig på dei som har fri no i palmehelga og får være heime og nyte sola...men det skal og seiast, -jammen e det flott i havet i fint vær og! Er ute på dekk denne veka, så får vel egentlig så mykje sol eg berre gidde, om eg orker å stå i den kalde trekken ;o)

2 kommentarer:

  1. Dette var eit skikkeleg og flott handarbeid!

    SvarSlett
  2. Hei - flotte bilder - flotte armbånd.
    Ha en finfin Palmesøndag.

    KKann

    SvarSlett