torsdag 27. juni 2013

En svipp til Kjøben, for litt garn og Bruce'rn ( i den rekkefølge)

Det er ikkje til å stikke under en stol at det har vært mykje reising i det siste, MYKJE reising. Kvar 6. veke har eg dei siste mnd vore i Trondheim, foruten om Jobb, Dublin, Oslo, jobb, venners hytte, Kjøbenhavn, Jobb osv osv...
Men vart no sånn det vart, og jammen har det vore kjekt og. Som denne turen som eg gav til mannen min til jul, -konsert med Bruce Springsteen i København. At eg hadde en baktanke med å sjekke ut garnståa der nede nevnte eg selfølgelig ikkje med ett ord.....Det en ikkje veit har en ikkje vondt av! ;o)
Så då pakka vi med oss to av våre beste venner og for straka vegen ned til våren :o)
Men, en kan ikkje berre sitte på pub og kose seg! Her er det mykje som skal sjekkes ut, og hadde en 5-6 butikker på kartet, som alle låg i indre by. Gledde meg til Isagers butikk i konprinsessegade, det skulle ligge en liten en i kolstersgade, og etpar til utenom de sjølsagte, -Uldstedet og Sommerfuglen.

MEN!

Etter å ha tråla kjøbens indre på kryss og tvers, viser det seg at ALLE dei eg hadde funne fram til gjennom blogger og div andre kanaler hadde lagt ned...! Og der Isager hadde vært var det no en kaffe/isabar, så fikk vi no _litt_ igjen for strevet om ikkje akkuratt tråd....Så gråten holdt på å ta meg då det viste seg at eg ikkje fant Uldstedet i Fiolstrædet heller som lova....Men på en vegg fant eg en liiiten lapp om at "vi har flyttet" og kunne ta lette steg opp til Nørreport og den nye butikken. Og O'lykke...!


Ikkje akkuratt stor, men med et bredt utvalg av garn eg ikkje har prøvd (eller hørt om) før, og vart rett og slett så oppslukt (og letta, over at eg endelig fikk igjen for strevet) at eg GLØMTE å ta bilde inni butikken! Hørt slikt..?? Og dei mønsterbøkene kunne eg jo brukt en heil dag på, og masssse var strikka opp og hang til utstilling så en kunne vandre i mønster berre der (nok en gang O'lykke). Vart med mønster og garn for sikkert 1600kr, blant anna "Clara" sin topp (som eg har strikka kjolen av her) og ei jakke som skal være et gammelt dansk bondemønster. Gleder meg!!


Fant etpar skatter fra Manos, -lace i nydelige himmelblå nyanser, og denne silkblend'en.....ooooh for nåken farger! Aner ikkje ka eg skal bruke det på, må nesten strikke en prøve å sjå kor det blir. Men det er berre MITT og skal bli nåke til meg sjøl (en gang... :o) )

Men, vi må videre! 
Etter et stopp på Lego for å kjøpe klosser i løsvekt (bl.a. gjerder til legobyen eg og poden holder på med heime).......


....bar det videre til Vandkunsten 3 og himmelriket på jord (for en trådgal...), Sommerfuglen <3


En journalist som besøkte denne butikken en gang sa at "det er alladins hule av garn, strikk og broderi".
Og det er det! Er jo nesten verdt å fly ens ærend berre for denne, for du hildrande for en butikk! 
Garnrader etter garnrader med stort sett ukjent tråd, kombinert med de lekreste kvaliteter og farger, og ikkje minst broderi for den som er interessert i det..! Eg broderte endel i "mine yngre dager", men vore lite i dei voksne av dei. Men eg har en eller anna fetish for hus av alle ting, og kjøpte for forste gang med meg et borderi og..!


Utenom det vart det jo garn. Masse garn. Og knapper. Og garn. Og pinneetui. Og garn.


Her og var massssse modeller strikket opp i forskjellige mønstre med forskjellig garn så en kunne sjå kor det vart i dei forskjellige kvalitetane.
Tømte aldeles feriekontoen her (godt vi skal på en rimelig familieferie i år..!), og to STORE bæreposer blei med heim. Og kunne godt blitt to til....minst.... *sukk*
Men det skal jo strikkes opp (engang...) og, og med alt fra sokkegarn og totråds ullgarn solgt i sett med seks farger til angora og bomullstråd skulle en no ha jobb etpar år litt..! 


Sååå snertne strikkepakker (det va eg og desse husa mine då... ), og skjønne appelsin/rose/fiol/klovn/bokstavknapper og et aldeles nydelig angoragarn...


Jadda jadda, -veit at angora røyter nåke voldsomt og er jo kanskje ikkje akkuratt slitesterkt, men kem klarer å gå fra slike farger..?? Jordfargane er til meg, og den rosa skal bli hals til snuppelura va tanken :o)

Men no har det seg det at når eg no sitter her på jobb ser eg eg ikkje har tatt bilde av reste av den flotte garnfangsten så det får en ha til go (er i nordsjøen så ikkje så lett å "berre nett reise heim og hente dei" heller ;o) ). 

Men så var vi jo der for en anna grunn og, og det var jo for å helse på denne karen....Og FOR et show!! Skal jammen like å sjå kem andre artister som får 40.000 til å danse på tribunene heile siste timen! Et eventyr! 

Bruce Springsteen i Globen, København


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar